Leveranciers

Een goed gerecht start met goede producten. Daarom hebben wij gekozen voor leveranciers die staan voor authenticiteit. Boeren met liefde voor koeien waar ons ijs vandaan komt, producten welke eerlijk en biologisch zijn geproduceerd. We willen dat een dier een goed leven heeft gehad, dat een boer krijgt waar hij recht op heeft en dat het milieu daar waar het kan bespaard blijft.

Onderstaand stellen we onze leveranciers met trots voor.

Tuinderij Gesthuizen
Tuinderij Gesthuizen | Restaurant Steak'm

Onze groenten en fruit komen van Tuinderij Gesthuizen (Jan&Ria) uit Didam. Gesthuizen is door haar assortiment een ambassadeur voor de streekproducten uit de Liemers. Naast de groenten en fruit o.a. ook uit eigen tuinderij, bieden ze ook een diversiteit aan andere levensmiddelen uit de Liemers.

Vishandel Wennekes
Vishandel Wennekes | Restaurant Steak'm

Vishandel Wennekes is in 1928 opgericht door opa en oma Wennekes en is sindsdien uitgegroeid tot een professionele familie-onderneming. Tonny en Johanna Wennekes hebben na 40 jaar actieve bedrijfsvoering de zaak overgedragen aan hun zoon Dave Wennekes. Met steun van neef Hans van Zelst en zus Bernadette Wennekes is de 3e generatie ingezet.

Ze vinden het een uitdaging om het oude te eren en in stand te houden en tegelijkertijd constant op zoek te zijn naar nieuwe producten. Op de markten waar opa vroeger al stond, staan ze nu nog steeds.

Door deze combinatie van oud en nieuw is een zeer mooi assortiment ontstaan voor Wennekes, van spekbokking en lekkerbek tot zeeduivelwangetjes en levende kreeft.
Ieder visje heeft haar aandacht nodig en gaat door vele handen voordat het bij Steak’m komt. Ongeveer 35 paar handen inmiddels. Handen die de vis controleren, met de pincet ontgraten, dagvers fileren, handen die alles reinigen en de sterke handen die de spullen bij de Steak’m afleveren. Ook voor een mooie verse vis bent u bij ons aan het juiste adres.

Wijnhandel Appeldoorn
Wijnhandel Appeldoorn | Restaurant Steak'm

Sinds 1897 wordt er door de familie Appeldoorn, van vader op zoon, wijnen gedestilleerd en geïmporteerd. Tegenwoordig leidt de vierde generatie van de familie het bedrijf. Appeldoorn selecteert met grote zorg de wijn die rechtstreeks van het château of de producent komt. De familie Appeldoorn bouwde duurzame relaties op met enkele gerenommeerde château’s om van generatie op generatie kwaliteitswijnen aan te kunnen bieden. Ondertussen blijft Wijnhandel Appeldoorn binnen de dynamische wijnwereld zoeken naar nieuwe aanwinsten en de beste wijngaarden. Dankzij de jarenlange ervaring, maar ook door het uitgebreide aanbod, is Wijnhandel Appeldoorn is topleverancier voor ons. Wij schenken momenteel 20 wijnen mooie wijnen van Appeldoorn per glas.

Koffiebranderij Hesselink
Koffiebranderij Hesselink | Restaurant Steak'm
Hesselink Koffie is de enige grote familiebranderij in Nederland en daarmee uniek in zijn soort. Al vier generaties lang produceert Hesselink Koffie ambachtelijke kwaliteitskoffie. Alle koffiesoorten voor de blends worden persoonlijk geselecteerd en met grote zorg in de eigen koffiebranderij in Winterswijk gebrand.

In 2016 wordt de koffie van Hesselink die Steak’m schenkt 100% Rainforest gecertificeerd. Het Rainforest Alliance Certified keurmerk garandeert dat de koffiebonen op een duurzame wijze zijn geproduceerd, met respect voor de ecosystemen en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn. Hiermee houdt iedereen een goed gevoel over aan de koffie! eH

Vlees
SImmertaler rund | Restaurant Steak'm

Simmertaler Rund
Ons vlees, komt voornamelijk uit de Alpen (Zuid-Duitsland en Oostenrijk), het biologische Simmentaler rundvlees. Naast gras eten deze koeien ook hun hele leven lang veel Alpenkruiden, dit draagt bij aan een bijzondere kruidachtige smaak.

Boerderij Dykenhoeve – Herwen -MRIJ x Blonde d’aquitaine

We zijn ontzettend trots dat we vlees uit het lokale Herwen kunnen serveren. Op de website www.dykhoeve.nl vindt je alle informatie over deze fantastiche boerederij en hun visie. Wij zijn fan!

MRIJ staat voor Maas Rijn IJssel. Dit oerhollandse runderras liep van oudsher in het stroomgebied van deze drie rivieren. Ze zijn robuust gebouwd, niet vaak ziek en kalveren gaat hen meestal gemakkelijk af.

Met de kruising van MRIJ en Blonde d’Aquitaine kunnen we nu vlees leveren met de voordelen van beide runderrassen. Het vlees is prachtig gemarmerd en bijzonder smaakvol.

Dry Aged
We hebben in ons restaurant onze eigen rijpingskast met wisselend dry aged vlees. Bij dry ageing wordt het vlees (variërend van 21 tot 120 dagen) bewaard in een ruimte waar de luchtvochtigheid 85% procent is. Luchtcirculatie en tempratuur (tussen dus 0 en 1 graden Celsius) worden gecontroleerd. Tijdens het rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees, waardoor het een geconcentreerde smaak krijgt. Ook wordt het spierweefsel langzaam afgebroken door de van nature aanwezige enzymen in het vlees. Dit maakt dit speciale vlees zo lekker mals.

Daarnaast werken we graag met een grote diversiteit aan runderen, van gras- tot graan gevoerd en zoveel mogelijk van dichtbij. 

IJSboerderij Dommelholt
IJSboerderij dommelholt | Restaurant Steak'm

Boeren met liefde voor koeien. In het Berkel stadje Borculo, gelegen in de mooie Achterhoek, produceert IJsboerderij Dommelholt op geheel eigen wijze BOEREN-IJS. Wie had dat 20 jaar geleden kunnen dromen? Toch is IJsboerderij Dommelholt er toen al mee gestart. Sinds de start met ijsproductie is er hard aan gewerkt om deze tweede tak naast de melkveehouderij goed te ontwikkelen. Inmiddels, na de eerste aanloopjaren, is deze tak een vaste component van de bedrijfsvoering geworden.

IJsboerderij Dommelholt is in 1998 gestart met circa 40 melkkoeien. Dit hebben ze uit kunnen breiden naar de (bijna) 70 koeien op dit moment. De koeien zijn gehuisvest in een ligboxenstal die in 2008 bijna geheel vernieuwd is. Ze worden sindsdien gemolken door een melkrobot van DeLaval. Kom dit BOEREN-IJS uit onze eigen regio proeven bij Restaurant Steak’m.